Fint Tillsammans

Man kan bara konstatera att Fint Tillsammans är en svensk trio som innehar en stor musikalitet och som sjunger sånger om den manliga och kvinnliga gemenskapens vedermödor, bräcklighet och svek. De är inte rädda att visa sin sårbarhet, sina drömmar och besvikelser, den totala förvirringen eller lyckan.

Musikaliskt sett är det alla möjliga influenser från indie-Velvet till Dean Martin-velvet, romans och kaos, precis som livet. Och melodierna smeker sig runt omkring alltihop, och om man ska säga endast en sak om FT, så är det, att de är väldigt bra på att göra fina melodier.

De här tre killarna växte upp i samma kvarter i Stockholms innerstad och lärde känna varandra när de möttes redan på dagis;

Henrik Svensson, alltid på språng, har spelat med Moneybrother, Doktor Kosmos och turnerat med Miss Universum, producerat skivor, gjort skivomslag, kört motocross på kvällarna (vi vet inte om han gör det längre, efter att han körde upp i ett träd).

Henrik Wiklund och Martin Stensö är båda två, när de inte gör begåvad musik som skickliga instrumentalister, snickare till yrket och har mellan skivorna byggt hus, barer och skivaffärer i Stockholm.

Alla tre har dessutom gjort en hel del musik för film, teater och barnprogram på SVT, en har blivit pappa, två blev deprimerade, som man kan höra ibland på musiken och alla har tagit körkort, och det är ju rätt så mycket en vuxengrej.

Fantasi, empati, melodier och kaos där har ni Fint Tillsammans. Just som livet.

”Fint Tillsammans musik passar till alla möjliga tillfällen. Kanske allra bäst om du ska åka längdskidor i innerstan. För Fint Tillsammans är ett urbant band med en urban attityd. 
Deras musik passar också bra i hörlurar på bussen. Och då helst nattbussen klockan 4 på morronen då du inte vet om du är vaken eller sover och dina känslor ligger i täckjacksfickan och du letar efter busskortet och fumlar i fickan och får upp en känsla och den exploderar i ansiktet på dig. Två av medlemmarna i Fint Tillsammans är snickare. Det hörs tydligt. Deras lite valkiga fingertoppar ger en speciell timbre. Den tredje medlemmen jobbar på fritids. Det hörs bara om man lyssnar jättenoga.”
 Doktor Kosmos, musikmagister

 

Medlemmar

Henrik Svensson
Henrik Wiklund
Martin Stensö