Studion

Silence studio är inte bara en studio – det är en miljö. 1977 flyttade vi från Stockholm till en pytteliten by utanför Koppom i Västra Värmland och började bygga om ett gammalt skolhus.

Silence framifrånStudion har olika akustiska zoner samt 2 isolerbås varav ett för sång och andra akustiska instrument som kan behöva isoleras. Sångbåset har en liten akustik medan det andra i princip är heldött. Det bygdes ursprungligen som trumrum och är fortfarande uppskattat då man vill ha distinkta torra trummor.
Studiorummet är designat för att kunna spela in live i studio, dvs allt på en gång. Då svänger det ofta bättre och livekänslan lyfter låtarna.
Sen kan man ju spela in lite överallt i huset om man får lust, en del sätter trummorna i övre hallen och får ett stort klangligt sound. P1020060
Vi har ingen direkt backline förutom en Förster-flygel, en Wurlitzer och en Hammondorgel med Sharma-leslie.
Kontrollrummet är hyfsat stort och bekvämt för flera personer.
Alla frågor om teknisk utrustning kan fås via mejl.

Studion kan hyras på olika sätt, dels analogt och lagrat på 24-k bandspelare eller också lagrar vi det digitalt till hårddisk för de som vill jobba vidare i andra studior eller hemma.
Man kan även hyra studion med eller utan tekniker. Idag har ju många med sig egna tekniker eller också kör man själv och använder vår tekniker för att koppla upp allt vid start och sen vid behov.

P1020067Allt boende ingår och övervåningen fungerar som ett vandrarhem med 12 vackra sängplatser, ett bra kök för självhushåll och badrum.

Vi finns 110 km väster om Karlstad och 110 km öster om Oslo och 270 km norr om Göteborg mitt i naturen med höga berg och djupa dalar.

Precis nedanför huset rinner en vacker älv där man kan fiska. Genom skogen går en liten väg ner till badplatsen vid en vacker sjö. Har man tur kan man få se en del vilda djur. DSC00137

Fågellivet är mycket rikt – den nästan utrotade vitryggiga hackspetten häckar precis utanför huset, tranorna stannar till på våren och örnen kommer då och då på besök. Älgar och rådjur hör till det vanliga men även varg och lo har varit synlig runt huset. Bär och svamp finns runt knuten i skogen. På vintern kan man koppla av i skidbacken i Köla med 3 liftar. Om man hinner. En del går aldrig utanför huset, men så blir de klara ”för tidigt” också. Hur vanligt är det?