Älgarnas Trädgård

Älgarnas Trädgård

Älgarnas Trädgård från Göteborg bildades ur Hagahusets musikverkstad i början av 1969 och existerade till 1976. När de startade var de alla mellan 16 och 20 år och ingen kunde egentligen hantera ett instrument utan det handlade till en början mer om att experimentera med ljud. Men de blev snart kända för sina långa instrumentala låtar som blev till en sorts musikaliska installationer. Vid inspelningen av Framtiden är ett svävande skepp… experimenterade de t o m med att använda själva studion som ett instrument. Det blev många konserter, egen turnébuss och egen ljusshow och de utvecklades naturligtvis med tiden på sina instrument, vilket gjorde att det blev slitningar i bandet, några ville spela rock andra ville fortsätta experimentera.

Bandet upplöstes innan andra skivan hann komma ut och därför blev den aldrig släppt – förrän 27 år senare! Den heter passande nog Delayed. Här är musiken mer ”låt-orienterad”, mer i stil med dåtidens engelska progressiva rockgrupper. Den har två bonusspår inspelade live.

Sebastian Öberg blev senare en del av Fläskkvartetten och Dan Söderkvist är ena halvan av TwiceAman, men var under en kort period även medlem  i Ragnarök.

Läs mer om Älgarna