Eldkvarn

1979 var Silence studio så klar att vi vågade hyra ut den. Första band som kom på det viset var Eldkvarn. Det var MNW som ville hyra in sig eftersom deras egen studio i Waxholm var fullbokad och Eldkvarn skulle spela in en platta – nu!

Pojkarna kom åkandes med ett halv lamm i bagaget. Det kokades fond i köket på övervåningen och musik på undervåningen. De höll på i några veckor och vi blev riktigt goda vänner innan “Pojkar, Pojkar, Pojkar” blev klar. Den blev deras största framgång dittills.

När de så skulle spela in nästa platta, tyckte väl både Eldkvarn och vi, att vi kunde göra alltihop tillsammans, så de bytte skivbolag från MNW till Silence.

Vi spelade in och gav ut “Musik för miljonärer”, “Genom ljuva livet”, “Tuff Lust” och maxin “Happy Hour” i Silence studio och skivbolag.
Eldkvarns popularitet växte oavbrutet.
Men så fick bandet en del problem, behövde pengar och luftombyte, så de bytte skivbolag igen. Men de finns alltid i våra hjärtan i alla fall.

Eldkvarn kom tillbaka när de hade bytt skivbolag ännu en gång, denna gång till EMI,  och spelade in “Utanför lagen”(1985) och sedan åter för “Lyckliga tider” (1997) och är därmed en av de grupper som varit mest i vår studio.
Dessutom flyttade Tony Thorén till Värmland och bodde granne med studion i flera år, då han mellan Eldkvarns turnéer jobbade i studion som producent.

Members

Plura Jonsson
Carla Jonsson
Tony Thorén
Werner Modiggård
Claes Carlsson