Träd, Gräs och Stenar

TGÅS

Det var slutet av 60-talet och det var summer of love, det var hippies, protester mot kriget i Vietnam, studentrevolter, nya strömmingar inom konsten och musiken.

1969 ombildades Harvester, tidigare International Harvester till Träd, Gräs och Stenar, med i stort sett samma medlemmar och mer utvecklade tankar om vad man skulle göra med musiken.

Träd, Gräs och Stenar arrangerade den allra första Festen på Gärdet redan ett par månader innan det som skulle blir den stora manifestationen på Gärdet senare i augusti samma sommar.

Den där första lilla festen blev den tändande gnistan för det som skulle bli den s k Musikrörelsen, med en musikfest i snart sagt varje buske. Det spreds som en löpeld genom Sverige från söder till norr.
TGS var också pionjärer inom ett annat område, de flyttade ut på landet och började odla grönsaker. De öppnade också den första biodynamiska restaurangen i Stockholm, Fröet.

Konserter var som långa seanser då långa versioner av t ex ”All along the watch tower” började stilla och trevande för att nå en enorm närmast självsvängande kulmen och sedan landa igen en halvtimme senare.

De var aktiva helt fram till 2010 och turnerade också i USA.

Deras betydelse som föregångare på en rad områden kan inte överskattas.

De har gjort en rad Lp, CD mm på olika bolag.