Sci Fi Skåne

Sci-Fi Skane är Thomas Öberg och Jonas Jonasson, i vanliga fall medlemmar i bob hund och Bergman Rock. Ända sedan de först träffades som mycket unga har de drömt om att göra en soloskiva – tillsammans.

Det är ingen hemlighet att Kraftwerk varit en av deras tidigaste och största inspirationskällor och därför är det helt naturligt att de uteslutande jobbat med synthar och trummaskiner, men där upphör också likheten.
Jonas Jonassons stilbildande synthspel får slå ut i full blom och musiken puttrar och kokar lekfullt och uppfinningsrikt runt Thomas Öbergs texter på svenska om Sverige idag och jordens tillstånd i stort och smått.

Thomas har fått många utmärkelser för sina texter (Grammis, Spelemanspris mm) genom åren och de Öbergska ordlekarna återfinns även i Sci-Fi Skane. Men nu går det mer i moll  och det vilar en känsla av overklighet som ett centralt tema över hela skivan.
Det är inte så svårt att känna igen sig i hur det kan vara att kämpa med formulären medan känslan av att jorden krymper, växer inom oss…och längtan efter något bättre.

Sci-Fi Skane ger inga konserter – live fungerar de mer som ett Massförströelsevapen! Tillsammans med sin långe musikaliske vän Marcus Thörncrantz utgör de ett DJ kollektiv som då och då uppstår, kanske på en plats nära dig.

Medlemmar

Thomas Öberg
Jonas Jonasson