Robert Johnson & Punchdrunks

Robert Johnson & Punchdrunks är sedan 1992 den hårdaste twang trash gitarren i Sverige.

Första giget var på Pet Sounds Bar i april 1993 och 1995 spelade de in sitt första album ”Beavershot – Live at Studion” och släppte den på sin egen ettikett.

1996 kom – ”Feels Like Buzz Aldrin”. Den spelades in i mono på Jo-Allan’s Recording Service i Hallstahammar, Västmanland. Den höjdes till skyarna av bl a Per Bjurman i Aftonbladet och av Mats Olsson i Expressen. Den senare använde Robban som modell till en av huvudrollsinnehavarna i sin roman ”The Lonely Boys”.

Det tredje albumet från Sveriges instrumental-trash kungar släpptes i oktober 1997 – ”Aloha from Havana” och beskrivs som ett stort steg för mänskligheten, ett stort steg från förra plattan ”Feels like Buzz Aldrin” och ett stort steg för rockmusiken.

I

 december 1997 spelade RJAP tillsammans med bob hund på ”Rock’n roll tar död på mig”-turnén. Eftersom bob hund länge haft RJAP som idoler var det en naturlig inbjudan som fortsatte med ett samarbete i studion. Thomas Öberg och Jonas Jonasson lyckades övertyga Robert om att de nu skulle spela in i stereo (!). Det blev EPn ”Rocket True temper” och sedan fortsatte det med att Thomas producerade albumet ”Fried on the alter of good taste” som utkom 2000.

”Fried on the alter of good taste” fick självaste Lennart Persson att utbrista – ”detta är den enda instrumentala rockskiva du någonsin behöver”.

2001 gjorde de musik till Fredrik Lindströms film ”Känd från TV” som blev skivan ”Cinemascope-A-Dope” som kom 21:a september 2001.

Nu för tiden gör Robert Johnson stenhård musik tillsammans med Marcus Törncrantz.

Medlemmar

Robert Johnson
Per Thorsell
Mats Wigerdal
Kalle Sjöberg
Jonas Rönnholm