Cosmic Overdose

När skolkamraterna Dan Söderqvist och Karl Gasleben hade tillbringat en jul tillsammans 1977 med att lyssna på Bowies Low och Heroes och Wires Pink Flag, beslöt de att bilda ett band. Tidigare hade Dan spelat med Älgarnas Trädgård och Karl med Anna Själv Tredje. Men inspirerade av de nya sounden ville de utforska nya områden inom musiken. Bandet fick det något ironiska namnet Cosmic Overdose med Dan på gitarr Karl på synthar och trummaskin.
I Sverige var de ganska ensamma om vad de höll på med och när de åkte som förband till Ebba Grön kände de sig rätt så missförstådda.
Under ett besök i London 1979 såg både Cabaret Voltaire och Fad Gadget och samtidigt kom också Joy Divisions Unknown Pleasures.

Inspirerade av detta utökades bandet med Kjell ”Regnmakaren” Karlgren på trummor och saxofon och musiken utvecklades till någonting mellan Punk och Synth.
1980 kom skivan Dada Koko och redan 1981 uppföljaren 4668 och intresset från utlandet ökade stadigt. Ett amerikansk bolag ville ge ut en ”Best of” om de något dadaistiska texterna kunde göras på engelska. Sagt och gjort, översattes texterna och de bästa låtarna remixades.
Men USA släppet blev aldrig av och i stället blev det en kassett med namnet Final Coco.
Man blev intresserade i England, men Dan vrickade handen och en turné blev inställd. Dessutom gillade engelsmännen inte namnet och föreslog ett namnbyte. Det hamnade på TwiceAman och tillsammans med Lars Falk fortsatte Dan och Karl under det namnet och spelade in albumet Music for Girls 1982. TwiceAman är fortfarande aktiva och turnerande.

Medlemmar

Dan Söderqvist
Karl Gasleben
Kjell "The Rainmaker" Karlgren
Lars Falk
Jimmy Cyklon