Jan Hammarlund

Jan Hammarlund har ända sedan 70-talet betytt mycket för svensk viskonst.
Förutom alla sina egna sånger som t ex ”Jag vill leva i Europa”, Sexualpolitiskt snack”, ”Ville”, ”Valarna som sjunger”, Skolsången” och många fler, har han flitigt introducerat andra vissångare för den svenska publiken med sina översättningar och tolkningar av deras texter, t ex den chilenska sångerskan Violetta Parra med översättningar och inspelningar av ”Jag vill tacka livet” och den amerikanska protestsångerskans Malvina Reynolds knivskarpa iakttagelser. Inte så konstigt att han känner ett släktskap, då hans egna låtar verkar inom samma tradition.

Jan har turnerat mycket i alla nordiska länder, gjort egna kabaréer och 1994 startade han det egna skivbolaget Skördemåne, som har släppt flera plattor. Han är fortfarande mycket aktiv och gör många framträdanden varje år.

Discografi Silence:
1971 Befriade från skolan
1973 När bandet slutar spela
1976 Landet jag är van vid
1976 Igår, Idag, Imorgon
1978 Innan tåget är på väg
1978 Ett rop som stiger
1981 Kärlek och Sång
1982 Järnvägsräls
1985 Tvärs över går’n